Παραδοσιακό Σπετσοφάι με κεφτέδες


Αποτέλεσμα εικόνας για σπετσοφάι

Υλικά Παραδοσιακό Σπετσοφάι με κεφτέδες
2 κιλά μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 κιλό πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 κιλά ντομάτες τριμμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
1/4 κούπας ελαιόλαδο για τα κεφτεδάκια
1 κουτ.γλ. ξύδι
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη

Οδηγίες Παραδοσιακό Σπετσοφάι με κεφτέδες
Ανακατεύουμε τον κιμά, με τον μαιντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο
Μουλιάζουμε το ψωμί το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα
Προσθέτουμε κρεμμύδι, ξύδι, αυγά και ελαιόλαδο και πλάθουμε
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα
Εν τω μεταξύ αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε νερό για μισή ώρα
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες
Τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας
Τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε σε πιάτο
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τη ντομάτα και ελαιόλαδο
Όταν πάρει μια βράση προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα
Το σπετσοφάι με κεφτεδάκια είναι έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις