Εύκολο Μιλφέιγ


Μιλφέιγ, εύκολο, γρήγορο και φανταστικό !

ΥΛΙΚΑ Εύκολο Μιλφέιγ
8 κ.σ. κόρν φλάουρ
6 κ.σ. ζάχαρη
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
250 γρ. βούτυρο
1 αυγό
½ φλ. ζάχαρη
2 πακέτα έτοιμα σφολιατίνια
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
ζάχαρη άχνη και κανέλα γαι το πασπάλισμα
Εύκολο Μιλφέιγ
Οδηγίες Εύκολο Μιλφέιγ
Ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη και το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά. Για να μην σχηματισθεί «πέτσα» στην κρέμα μας, καλύπτουμε την επιφάνειά της με διάφανη μεμβράνη και πιέζουμε ελαφρά ώστε η μεμβράνη να ακουμπά στην κρέμα.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αυγό και το ½ φλ. ζάχαρη και στη συνέχεια ενώνουμε το μείγμα μας με την κρέμα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τα σφολιατίνια στην μέση και στρώνουμε τον πάτο από ένα τετράγωνο πυρέξ. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας και σκεπάζουμε με μια στρώση σφολιατίνια, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μια πλούσια στρώση σαντιγί. Ισιώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με θρυμματισμένα σφολιατίνια. Πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις