Κεφτέδες με κρεμμύδια στο φούρνο


Υλικά Κεφτέδες με κρεμμύδια στο φούρνο
700 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
Μισό φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φρυγανιές μουσκεμένες και στιμένες
1 κρεμμύδι ξερό
2 πρέζες δυόσμος ξερός
Αλάτι Κεφτέδες με κρεμμύδια στο φούρνο
Πιπέρι φρέσκο
1 κουταλάκι τσαγιού ρίγανη
2 αυγά μικρά
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο εκλεκτό (από τις ελιές του πεθερού)
Χυμός από ένα λεμόνι
Κεφτέδες με κρεμμύδια στο φούρνο
Για τα κρεμμύδια:
6 κρεμμύδια σε μέγεθος μικρού πορτοκαλιού, κομμένα ροδέλες
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδηγίες:
Σε τηγάνι αντικολλητικό μαραίνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό περίπου και να μείνουν διάφανα. Προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα.
Τα στρώνουμε στο πυρέξ μαζί με όσο ζουμί έχουν.
Ζυμώνουμε τους κεφτέδες, τους πλάθουμε και τους στρώνουμε πάνω από τα κρεμμύδια με τάξη.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι κεφτέδες, ανάλογα με το φούρνο.


Αν θέλουμε φτιάχνουμε κι ένα αυγολέμονο με το ζουμάκι του ταψιού, και περιχύνουμε μ’ αυτό τους κεφτέδες.
Η εκδοχή με το αυγολέμονο είναι καλή όταν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως το φαγητό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις