Λαδένια Κιμώλου



Υλικά Λαδένια Κιμώλου
400 γρ. αλεύρι
1 1/2 ποτήρι νερό (περίπου 350ml)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Αλάτι
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 μεγάλες , σφιχτές ντομάτες κομμένες σε λεπτά κομμάτια
1 φλ. ελαιόλαδο
Ρίγανη
φέτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
Λαδένια Κιμώλου
Οδηγίες Λαδένια Κιμώλου
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι , τη μαγιά , το αλάτι και το νερό και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι . Αν κολλάει πολύ στα χέρια πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τo αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή-μια ώρα μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας. Λαδώνουμε τότε με πολύ λάδι ένα ταψί 25χ35 και στα πλάγια και αδειάζουμε μέσα το ζυμάρι μας. Με λαδωμένα χέρια το απλώνουμε σε μικρές ατομικές βάσεις πίτσας . Μοιράζουμε πάνω από το ζυμάρι τη φέτα τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες και προαιρετικά το σκόρδο. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι τις ντομάτες , αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 45 λεπτά .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις