Μπουτάκια κοτόπουλου μπάρμεκιου, κοπανάκια


Υλικά για το καρύκευμα
100 γρ Πιπέρι μαύρο χοντροαλεσμένο
120 γρ Αλάτι
20 γρ Σκόρδο σκόνη
40 γρ Πάπρικα σκόνη
20 γρ Κρεμμύδι σκόνη

Υλικά για κοπανάκια
1 κιλό κοπανάκια
Ηλιέλαιο
Σάλτσα μπάρμπεκιου

Οδηγίες
 Πλένουμε καλά τα μπουτάκια, τα σκουπίζουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε 2-3 φορές το μέρος του ψαχνού. Τα αφήνουμε, σε ένα πιάτο, στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά.
 Χύνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, από αυτές που χρησιμοποιούμε για την κατάψυξη, και προσθέτουμε τα μπουτάκια. Την κλείνουμε καλά και πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε τα μπουτάκια να καλυφτούν εντελώς από το μείγμα. Τα αφήνουμε μέσα στη σακούλα να μαριναριστούν για μία ώρα ή όλο το βράδυ στο ψυγείο. 
Ψήνουμε τα μπουτάκια στη σχάρα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γυρνώντας προσεκτικά 1-2 φορές και αλείφοντας με το μείγμα που περίσσεψε για 20΄ περίπου. Τρυπάμε το σημείο με το περισσότερο κρέας, αν το υγρό που θα βγει έχει χρώμα κόκκινο τότε θέλει περίπου 10΄ ακόμα ψήσιμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις