Ποντιακή τυρόπιτα Περέκ

Σχετική εικόνα
Υλικά 6 ή 8 Φύλλα
ελαιόλαδο ή αγνό βούτυρο Ποντιακή τυρόπιτα Περέκ
3 φλιτζάνια γάλα  Ποντιακή τυρόπιτα Περέκ
2 αυγά Ποντιακή τυρόπιτα Περέκ
1 κοφτό κουτ. του γλυκού αλάτι Ποντιακή τυρόπιτα Περέκ

Γέμιση
Τυρί φέτα, κασέρι ή χόρτα ή αυγά (και οτιδήποτε άλλο τις αρεσκείας σας).
Παρασκευή

Ποντιακή τυρόπιτα, Περέκ
Οδηγίες

Λαδώνουμε το ταψί. Σ’ ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι, το λάδι και τα χτυπάμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Βουτάμε ένα-ένα στο μίγμα συνολικά 3 φύλλα ώστε να βραχούν καλά και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε την γέμιση σε όλη την επιφάνεια του τρίτου φύλλου και καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα επίσης βρεγμένα επαναλαμβάνοντας την διαδικασία. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα που έχει περισσέψει από πάνω. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις