ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για σουβλάκια στα κάρβουνα
Υλικά
1 κιλό (ανάλογα με τα άτομα) ξεκοκαλισμένο μπούτι αρνί
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά ανθό αλατιού
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί
10 τοματάκια τσέρι
5-6 μανιτάρια
4-5 πίτες για σουβλάκι
καλαμάκια για σουβλάκια

Οδηγίες
Πλένουμε και ταμπονάρουμε καλά το κρέας. Κόβουμε σε μεσαία προς μικρά κομμάτια, ώστε να ψηθούν σωστά και αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το μέλι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το κίμυνο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Έπειτα βάζουμε μέσα στο μίγμα το κρέας και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα στο ψυγείο για 4 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε να ξεπαγώσει αλλά όχι πάρα πολύ. Βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό τα καλαμάκια για τα σουβλάκια και τα αφήνουμε. Ανάβουμε το γκριλ ή, ακόμα καλύτερα, έχουμε ανάψει φωτιά στο μπάρμπεκιου και ψήνουμε. Δεν θέλουμε υψηλή θερμοκρασία, θέλουμε μέτρια προς δυνατή, ώστε να ψηθούν σωστά και αργά τα σουβλάκια μας.

Αρχίζουμε να περνάμε τα κομμάτια του κρέατος στα καλαμάκια και τα βάζουμε να ψηθούν. Στο υπόλοιπο της μαρινάδας ανακατεύουμε ελαφρώς τα τοματίνια και τα μανιτάρια και τα περνάμε εναλλάξ σε καλαμάκια και τα ψήνουμε και αυτά. Λίγο πριν να έχουν ψηθεί καλά, βάζουμε και τις πίτες να ψηθούν, ώστε να είναι έτοιμα όλα περίπου την ίδια ώρα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις