Μπιφτέκια στη σχάρα
Υλικά
2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα
1 αυγό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 κ.σ. γιαούρτι αγελαδινό
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. σόδα αναψυκτικό
½ κ.γ. ρίγανη τριμμένη
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2-3 κ.σ. ηλιέλαιο για το άλειμμα των χεριών
2 κ.σ. ηλιέλαιο για το ταψί
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 45-50 λεπτά να σφίξουν.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ηλιέλαιο, πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια και τα βάζουμε επάνω στη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά χωρίς να τα πιέζουμε με τη σπάτουλα γιατί θα χάσουν τα υγρά τους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου