Κεφτεδάκια με γραβιέρα (Πορπέτες)
Υλικά:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ψιλοαλεσμένο2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα)
1 αυγό
2 κούπες γραβιέρα
½ φλιτζάνι του τσαγιού δυόσμο τριμμένο
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη
Πιπέρι
Αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
Μουσκεύουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, τη γραβιέρα, το δυόσμο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να δέσει για 1-2 ώρες περίπου.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες μεσαίου μεγέθους, τις πιέζουμε ελαφρώς στη μέση, τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου