Σουπιές με ρύζι, ντομάτα και ούζο


Υλικά:
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
3 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
9 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
75 ml ελαιόλαδο
150 ml ούζο
250 γρ. λευκό κρασί
750 γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο.
Συμπληρώνουμε με νερό, αν αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να σκεπαστούν οι σουπιές, και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει ξεχωριστά), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις