Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
1 κούπα ξύδι
500γρ. κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
4-5 φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
3/4 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη soft με ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1- 2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό χταπόδι
1 κούπα ξύδι
500γρ. κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
4-5 φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
3/4 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη soft με ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1- 2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Βράζουμε το χταπόδι μέσα σε νερό (που να το σκεπάζει) με 1 κούπα ξύδι για να μαλακώσει.
Το αφήνουμε να στραγγίσει. Αφαιρούμε τις μαύρες μεμβράνες από το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη Χωριό και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και το χταπόδι και ανακατεύουμε για 3’- 4’.
Αφού το σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι,
το μαϊντανό και τη δάφνη και το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις μαλακώσει το χταπόδι και εφόσον υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσουν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Βράζουμε το χταπόδι μέσα σε νερό (που να το σκεπάζει) με 1 κούπα ξύδι για να μαλακώσει.
Το αφήνουμε να στραγγίσει. Αφαιρούμε τις μαύρες μεμβράνες από το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη Χωριό και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και το χταπόδι και ανακατεύουμε για 3’- 4’.
Αφού το σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι,
το μαϊντανό και τη δάφνη και το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις μαλακώσει το χταπόδι και εφόσον υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσουν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου