Χαλβάς με σοκολάτα υγείας
Υλικά:
500 γρ. σοκολάτα υγείας
1⁄2 κιλό ταχίνι
4 κ.σ. Μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού χαλβά αμυγδάλου
1 φλιτζάνι τσαγιού χαλβά κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα κομμένα ασπρισμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη Χωριό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα 2 είδη χαλβά και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.
Σε μια φόρμα κέικ στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και σε στρώσεις εναλλάξ ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας, το θρυμματισμένο χαλβά και τα αμύγδαλα. Φροντίζουμε ώστε η τελευταία στρώση να είναι σοκολάτα.
Κατόπιν βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε ένα δίσκο και αφαιρούμε προσεχτικά το αντικολλητικό χαρτί.
500 γρ. σοκολάτα υγείας
1⁄2 κιλό ταχίνι
4 κ.σ. Μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού χαλβά αμυγδάλου
1 φλιτζάνι τσαγιού χαλβά κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα κομμένα ασπρισμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη Χωριό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα 2 είδη χαλβά και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.
Σε μια φόρμα κέικ στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και σε στρώσεις εναλλάξ ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας, το θρυμματισμένο χαλβά και τα αμύγδαλα. Φροντίζουμε ώστε η τελευταία στρώση να είναι σοκολάτα.
Κατόπιν βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε ένα δίσκο και αφαιρούμε προσεχτικά το αντικολλητικό χαρτί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου