Τσιγαρίθρες (ή τσιγαρίδες)


Οι τσιγαρίδες αποτελούν μια γευστική απόλαυση και εκλεκτό έδεσμα.
Τα παλιότερα χρόνια το δέρμα από το σφαγιασμένο χοιρινό είχε πάνω του ένα χοντρό στρώμα λίπους. Αφού αφαιρούσαν εντελώς το δέρμα, έκοβαν σε μικρά κομμάτια το λίπος με το κρέας και το έλιωναν στο καζάνι. Αφού αφαιρούσαν το ρευστό λίπος αυτό που έμενε ήταν ένα ξεροψημένο εξωτερικά, αλλά τρυφερό εσωτερικό μικρό κομμάτι κρέατος που είναι και η τσιγαρίθρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις