Ομελέτα με κρεμμύδια, ντομάτες και φέτα
Υλικά για 4 άτομα
8 αβγά
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουτ. της σούπας μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον μισό μαϊντανό, και σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η ντομάτα από τα υγρά της.
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε τη φέτα, ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις ντομάτες στο τηγάνι. Ψήνετε την ομελέτα, ώσπου να ροδίσει απ' τη μια πλευρά. Τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και τη βγάζετε σε πιατέλα.
Πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα ή πιάτα.
8 αβγά
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουτ. της σούπας μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον μισό μαϊντανό, και σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η ντομάτα από τα υγρά της.
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε τη φέτα, ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις ντομάτες στο τηγάνι. Ψήνετε την ομελέτα, ώσπου να ροδίσει απ' τη μια πλευρά. Τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και τη βγάζετε σε πιατέλα.
Πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα ή πιάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου