Μομπότα με σταφίδες

Σχετική εικόνα
Υλικά
1 ½ ποτήρι του νερού καλαμποκάλευρο
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
4 αυγά
1 ποτήρι του νερού χυμός πορτοκάλι
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του καφέ σταφίδες ξανθιές
½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 κουτ. γλ. κανέλα
1/8 κουτ. γλ. αλάτι

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με τις σταφίδες, την κανέλα, το ξύσμα και το αλάτι
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
Ρίχνουμε στο αλεύρι το μίγμα των αυγών με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2’
Λαδώνουμε μια στενόμακρη φόρμα και ρίχνουμε το μίγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις