Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλίχουρδα)
Υλικά:
Συκωταριές αρνίσιες ή κατσικίσιες (1 αρκεί για περίπου 10-12 άτομα)
1 έντερο και 1 κοιλιά (εάν θέλουμε βάζουμε και τα πόδια του ζώου τα οποία δίνουν νοστιμιά)
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2-3 σκόρδα φρέσκα
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο αρκετό για το τσιγάρισμα
1 ποτήρι λευκό κρασί
Χυμό λεμονιού αναλόγως την ποσότητα της σούπας και τη γεύση που μας αρέσει
Οδηγίες
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε πολύ καλά τις συκωταριές και τα εντόσθια, τα κόβουμε κομματάκια (μπουκιές). Τσιγαρίζουμε όλα τα εντόσθια και στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μυρωδικά. Τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε τα υλικά με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού στύψει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου