Αμυγδαλωτά Λέσβου.
Αμυγδαλωτά Λέσβου. |
Υλικά:
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
2-3 πικραμύγδαλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
ανθόνερο
και άλλη ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
Ζεματάμε τα αμύγδαλα, τα βγάζουμε αμέσως, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τους αφαιρούμε τα φλούδια. Τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για να ξεραθούν καλά και μετά τα αλέθουμε ώστε να γίνουν σαν χοντρό σιμιγδάλι. Ρίχνουμε ελάχιστο ανθόνερο, τόσο ώστε να πλάθονται. Τους δίνουμε το σχήμα μικρού αχλαδιού. Τα τυλίγουμε με άχνη ζάχαρη και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου