Κέικ απλό

Κέικ απλό


Υλικά:
Βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 250 γρ.
Αυγά: 4 μέτρια, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
Αλεύρι: 250 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Επιπλέον αλεύρι και βούτυρο: λίγο για τη φόρμα


Οδηγίες:
1. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγη από τη ζάχαρη, σε μαρέγκα και τα φυλάτε στην άκρη.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα.
3. Ανακατεύετετε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνετε λίγο - λίγο στο μείγμα του βουτύρου.
4. Προσθέτετε στο μείγμα την μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά προς μια κατεύθυνση.
5. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στενόμακρη φόρμα 30 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου (ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα λίγο πριν το τέλος του χρόνου, αν ψήθηκε το κέικ).
6. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 10 - 15 λεπτά στη φόρμα να κρυώσει λίγο και μετά βγάζετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις