Σπιτική Μερέντα

Σχετική εικόνα

Υλικά:
1 ποτήρι νερό1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια στικ σκόνη
70 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια φουντούκια
125 γραμμάρια κακάο σκόνη


Οδηγίες:
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.

Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.


Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις