Αρνάκι πρασοσέλινο Θεσσαλίας
Υλικά:
11/2 κιλού Πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 4 εκ. περίπου
1/2 κιλό Σελινόριζες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
2/3 κούπας ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
2 κιλά ψαχνό χωρίς το κόκαλοσε μερίδες Αρνάκι
1/2 κούπας Ζωμός Βοδινού
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 Αυγά
1/3 κούπας Χυμός λεμονιού
Οδηγίες:
Αχνίστε χωριστά τα πράσα και χωριστά τις σελινόριζες και στραγγίστε τες καλά.
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε μέσα σ' αυτό το κρέας, να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέστε το ζωμό κρέατος, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας
Ρίξτε τα πράσα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να μισομαλακώσουν τα πράσα
Προσθέστε τις σελινόριζες, ανακατέψτε ελαφρά, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να βράσουν το κρέας και τα λαχανικά, χωρίς να λιώσουν.
Πρέπει να μείνουν με λίγη σάλτσα και να κρατάνε
Ισως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο ακόμη ζωμό κρέατος ή νερό.
Σ' ένα μπολ χτυπήστε τ' αυγά με το χυμό λεμονιού
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα μερικές κουταλιές από τη σάλτσα
του φαγητού κι αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στην καταρόλα με το φαγητό, κουνώντας την κυκλικά για να πάει παντού
Πασπαλίστε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ το ζεστό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου