Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο
Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο |
Υλικά:
600 γρ. φέτα
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. φρέσκο βούτυρο (εκτός ψυγείου)
4 αβγά
1 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά γιά 10'. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο γιά το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Οταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Οταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο γιά 40'-45', μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου