Αρνάκι στη λαδόκολα
Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο 1.7-2 κιλά, ολόκληρο, άκοπο
5 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι ρίγανης, τα φύλλα
1.5 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρι δενδρολίβανο, τα φύλλα του
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένετε το μπούτι, στεγνώνετε ελαφρώς και το βάζετε πάνω σε διπλή λαδόκολα μήκους 60 εκ. περίπου ή 3 φορές το μήκος του κρέατος που θα τυλίξετε (έχετε αφαιρέσει με μαχαίρι κάθε εμφανές μικρό ή μέγαλο λίπος). Κάνετε με την μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού τρυπούλες και κατά διαστήματα 5 εκατ. περίπου το ένα από το άλλο, χώνετε μέσα στο κρέας τα κομματάκια του σκόδου (μπορείτε να τα μπήγετε μεγαλύτερα καταρχήν, και μετά να κόβετε όσο περισσεύει και να συνεχίζετε).
Βέζετε με τον ίδιο τρόπο στα κενά τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Προσθέτετε τα φύλλα της ρίγανης, αλάτι όχι υπερβολικό γιατί ψήνεται με τους χυμούς του), πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, τα 3-4 να καθίσει πάνω τους το κρέας.
Διπλώνετε πακέτο τη λαδόκολα γυρίζοντας επάνω τα πλαϊνά ώστε να μην ξεφύγει το υγρό και την δένετε κάπως σφιχτά, σαν δώρο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου