Γεμιστές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας

Αποτέλεσμα εικόνας για karniyarik
  
Υλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Λίγο κύμινο
Λίγη κανέλα σε σκόνη
Λίγη πάπρικα
Σάλτσα ντομάτας
½ φλ. Τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια ψημένα

Οδηγίες:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφετε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζετε σε μεγάλο ταψί. Τις ψήνετε για 15- 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει η σάρκα τους. Βγάζετε από το φούρνο και τις ανοίγετε προσεκτικά κατά μήκος. Αφαιρείτε με κουταλάκι τη σάρκα τους και τη βάζετε σε μπολ.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε.

Σιγοβράζετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα και μερικές κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και γεμίζετε με το μείγμα τις μελιτζάνες.

Ψήνετε στο φούρνο για 5-7 λεπτά, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τα κουκουνάρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις