Άσπρη σάλτσα
Υλικά:
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι
Λίγη μουστάρδα
300 ml γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες:
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, λίγη μουστάρδα και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να γίνει απαλή πάστα. Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Όταν προσθέτετε το γάλα, σιγοβράζετε για 2 λεπτά ακόμα, ώσπου να πήξει η σάλτσα.
Αλατίζετε με χοντρό αλάτι, πασπαλίζετε με πιπέρι και προσθέτετε περισσότερο μοσχοκάρυδο αν σας αρέσει η γεύση του.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου