Αγκινάρες γεμιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για Enginar dolması


Υλικά:
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κουταλιές λάδι
10 αγκινάρες μεγάλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 λεμόνι
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι παξιμάδι τριμμένο
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
1 δόση σάλτσα μπεσαμέλ
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Κόβετε τα κοτσάνια για να στέκουν οι αγκινάρες και τις καθαρίζετε από τα εξωτερικά φύλλα. Κόβετε τα υπόλοιπα φύλα και με ένα κουταλάκι σκάβετε κάθε αγκινάρα για να σχηματιστεί μία γουβίτσα όπου θα μπει ο κιμάς. Τις τρίβετε με λεμόνι και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε καλά και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι τον κιμά, τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μισό φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε, ώσπου να  πιεί ο κιμάς το ζωμό του. Γεμίζετε μία μία τις αγκινάρες με κιμά και τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο.
Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ και βάζετε επάνω σε κάθε αγκινάρα μια κουταλιά. Τις καθαρίζετε με τυρί, με παξιμάδι, ραντίζετε κάθε αγκινάρα με βούτυρο και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις