Μαγιονέζα
Υλικά:
2 κρόκοι αυγών
1 κουτ. σούπας άσπρο κρασόξιδο
1κουτ. γλυκού μουστάρδα
150 ml ελαιόλαδο
150 ml ηλιέλαιο
Χυμός λεμονιού
Οδηγίες:
Σε γυάλινο μεγάλο μπολ βάζετε τους κρόκους, λίγο αλάτι, τη μουστάρδα και το κρασόξιδο και χτυπάτε καλά με σύρμα για να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά τα δύο είδη λαδιού, χτυπώντας συνέχεια, ώσπου να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Συνεχίζετε το χτύπημα, ώσπου να απορροφηθεί όλο το λάδι.
Προσθέτετε στο τέλος λίγο χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε επιπλέον κρασόξιδο ή χυμό λεμονιού αν χρειάζεται, και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου