Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

Αποτέλεσμα εικόνας για κολοκυθακια αυγολεμονοΥλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζάνι ρύζι
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι λάδι
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Κόβετε το κοτσάνι από τα κολοκυθάκια, τα ξύνετε λίγο εξωτερικά, τα πλένετε και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το εσωτερικό τους.
Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τον κιμά και το κρεμμύδι με το μισό λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι πλυμένο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη φρυγανιά, το τυρί και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτετε τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύετε και γεμίζετε τα κολοκυθάκια.
Τα βάζετε με προσοχή σε μία κατσαρόλα, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, ένα φλιτζάνι νερό και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάτε τους κρόκους, προσθέτετε το χυμό και λίγη σάλτσα από το φαγητό. Ρίχνετε το αυγολέμονο στα κολοκυθάκια και ανακινείτε την κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις