Τσιγαρέλι με μάραθο

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσιγαρέλι με μάραθο
Υλικά:
½ κιλό σπανάκι
½ κιλό ζοχοί ψιλοκομμένοι
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 μικρή ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη μαζί με τη φλούδα
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
½ κουτάλι τσαγιού πάπρικα
1 κουτάλι τσαγιού πιπέρι Καγιέν

Οδηγίες:
Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το ζεματάτε σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά και αμέσως το στραγγίζετε.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι για 4-5  λεπτά.
Ρίχνετε το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι Καγιέν , αλάτι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το σπανάκι τους ζοχούς ψιλοκομμένους, τον άνηθο, το μάραθο, το δυόσμο και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Σιγοψήνετε για 15-20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Λίγα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό ρίχνετε τον ντοματοπελτέ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει 5-6 λεπτά και το σερβίρετε αμέσως ζεστό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις