Μπακαλιάρος Μπουρδέτο από την Κέρκυρα
1 φύλο παστού μπακαλιάρου
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ώριμη ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη
2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
½ κουταλάκι τσαγιού κόκκινο καυτερό πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες:
Κόβετε το φύλο του μπακαλιάρου και το αφήνετε να ξαρμυρίσει σε κρύο νερό για 24 ώρες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το κόκκινο πιπέρι και τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά ώστε να βγάλει το άρωμά του.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, χωρίς να καούν. Ρίχνετε τη ντομάτα τις πατάτες και ένα φλιτζάνι νερό. Κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.
Στρώνετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πάνω από τις πατάτες και πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Το σερβίρετε αμέσως γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου