Κολοκυθοκορφάδες γεμιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
Υλικά: (για 8 άτομα)
20 κολοκυθοκορφάδες
3 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
Λίγο δυόσμο και λίγο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι

Οδηγίες:
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε σε λίγο από το λάδι. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, λίγο δυόσμο και λίγο μαϊντανό και τα αφήνετε να φράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη.
Γεμίζετε τον κάθε ανθό με μια κουταλιά σούπας γέμιση και το διπλώνετε για να κλείσει.
Τοποθετείτε τις κολοκυθοκορφάδες με τη σειρά στην κατσαρόλα, αλατο-πιπερώνετε, ρίχνετε 2 ποτήρια νερό και το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζετε με ένα πιάτο για να μην ανοίξουν και κλείνετε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζετε για 40 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις