Κουκιά με αγκινάρες “Άνδρου”



Υλικά: (για 8 άτομα)
2 κιλά κουκιά
8 αγκινάρες
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
2 αυγά
Χυμό 4 λεμονιών
1 κουταλιά τσαγιού κορν-φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με λεμόνι και τις βάζετε σε σκεύος με λίγο αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού. Καθαρίζετε τα κουκιά (αν είναι τρυφερά κρατάτε τις φλούδες).
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Ρίχνετε λίγο νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τις αγκινάρες, τα κουκιά, αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού. Βράζετε σε σιγανή φωτιά. Διαλύετε σε κρύο νερό το κόρν-φλάουρ.
Όταν βράσουν τα κουκιά και οι αγκινάρες, ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε  ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπώντας πάντα, προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιών.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το διαλυμένο κόρν-φλάουρ, αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση για να πήξει το ζουμί, περιχύνετε με αυγολέμονο, και ανακατεύετε, κουνώντας την κατσαρόλα προς την ίδια κατεύθυνση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις