Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα
Υλικά:
Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα |
Υλικά
125 γρ. βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικό)
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
¾ κούπας μέλι
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Γλάσο (δυνατό)
2 ασπράδια αυγού
3 Κούπες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μαύρο)
Οδηγίες:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.
(Αν δείτε πως η καστανή ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά μην ανησυχήσετε, όταν μπουν και τα υγρά υλικά στο τέλος, θα έχουν όλα ομογενοποιηθεί).
Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και το μέλι.
Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και προσθέτουμε κι αυτό το μίγμα σε δόσεις στο μίξερ.
Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούμε το γάντζο (το εξάρτημα του μίξερ) για να αναμίξει και να ενοποιήσει καλά τη ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πάχους 0,50 εκατ.
Με Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ κόβουμε διάφορα σχέδια μπισκότων και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Φτιάχνουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για λίγο, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπώντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Θέλουμε ένα πυκνό μίγμα, που να στέκεται και να μπορεί όμως εύκολα να βγαίνει από μικρή μύτη κορνέ.
Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολάκια και χωριστά ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κάθε χρώμα μέχρι να αποκτήσει το κάθε χρωματιστό γλάσο μας την απόχρωση που επιθυμούμε.
Διακοσμούμε τα μπισκότα μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικό)
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
¾ κούπας μέλι
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Γλάσο (δυνατό)
2 ασπράδια αυγού
3 Κούπες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μαύρο)
Οδηγίες:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.
(Αν δείτε πως η καστανή ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά μην ανησυχήσετε, όταν μπουν και τα υγρά υλικά στο τέλος, θα έχουν όλα ομογενοποιηθεί).
Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και το μέλι.
Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και προσθέτουμε κι αυτό το μίγμα σε δόσεις στο μίξερ.
Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούμε το γάντζο (το εξάρτημα του μίξερ) για να αναμίξει και να ενοποιήσει καλά τη ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πάχους 0,50 εκατ.
Με Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ κόβουμε διάφορα σχέδια μπισκότων και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Φτιάχνουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για λίγο, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπώντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Θέλουμε ένα πυκνό μίγμα, που να στέκεται και να μπορεί όμως εύκολα να βγαίνει από μικρή μύτη κορνέ.
Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολάκια και χωριστά ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κάθε χρώμα μέχρι να αποκτήσει το κάθε χρωματιστό γλάσο μας την απόχρωση που επιθυμούμε.
Διακοσμούμε τα μπισκότα μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου