Λουκουμάδες με μαστίχα Χίου


Αποτέλεσμα εικόνας για Λουκουμάδες με μαστίχα
Υλικά:
1 1/2 κιλό αλεύρι
1/2 φλυτζάνι προζύμη
1/2 φακελάκι μαστίχα
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Λουκουμάδες με μαστίχα Χίου
Για το σιρόπι:
1/2 φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1- 1 1/2 φλυτζάνι νερό
λίγο ανθόνερο
σουσάμι καβουρδισμένο, καρύδια κοπανισμένα και κανέλα

Οδηγίες:
Βάζουμε την προζύμη σε χλιαρό νερό, να μουσκέψει μαζί με το αλάτι. Ρίχνουμε σε λεκάνη το αλεύρι και τη μαστίχα την οποία έχουμε σπάσει με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει. Διαλύουμε με το χέρι μας το προζύμη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται. Δουλεύουμε με το χέρι μας ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο

και να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. Βάζουμε τη λεκάνη σε μια ζεστή γωνιά, την σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.

Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε λίγη ζύμη στο χέρι μας, κλείνουμε απαλά και με ένα κουταλάκι το οποίο έχουμε βουτήξει σε νερό, παίρνουμε τόση ποσότητα όση βγαίνει ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα, και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, βουτώντας πάντα το κουταλάκι στο νερό και τηγανίζουμε κάθε φορά τόσους λουκουμάδες, όσους χωράει η επιφάνεια του λαδιού. Τους γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Στο μεταξύ βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό και το ανθόνερο να πάρουν 2-3 βράσεις και το αφήνουμε να κρυώσει.



Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς και ρίχνουμε από πάνω κανέλα, καρύδια και σουσάμι.


Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το προζύμη με την μαγιά. Με την μαγιά η ζύμη ανεβαίνει πιο γρήγορα και οι λουκουμάδες γίνονται πιο αφράτοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις