Χαλβάς Φαρσάλων

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό ζάχαρη
500 γραμμάρια νισεστέ
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
2 φλιτζάνια βούτυρο καλό (γάλακτος)
6 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα



Χαλβάς Φαρσάλων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και περιμένουμε υπομονετικά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν το μέλι, τότε είναι έτοιμη. Συγχρόνως βάζουμε σε ένα μπολ το νισεστέ, τη βανίλια, την κανέλλα. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα το νερό ανακατεύοντας ξανά. Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στην λιωμένη ζάχαρη, θα γίνει σαν καραμέλα, μην τρομάξετε ότι χάλασε. Πρέπει να το ανακατεύετε συνέχεια και πάντα σε σταθερά χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα έχουμε καβουρντίσει τα αμύγδαλα με το βούτυρο να σκουρύνουν λίγο, ρίχνουμε τότε κι αυτό το υλικό μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Το στρώνουμε σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να το δείτε να σκουρύνει, περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις