Μελομακάρονα παραδοσιακή συνταγή





Υλικά:
Ένα ποτήρι ζάχαρη.
Μισό ποτήρι χυμό από πορτοκάλι.
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Ένα φακελάκι μπέικεν.
Ένα κουταλάκι κανέλα.
Μισό κουταλάκι σόδα.
Δύο ποτήρια λάδι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (Καλύτερα σπορέλαιο για πιο ελαφρυά συνταγή).
Μίσή κούπα τριμμένα καρύδια.
Αλέυρι όσο πάρει το μίγμα, ώστε η ζύμη να παραμείνει μαλακή!

Υλικά για το σιρόπι:
Ενάμιση ποτήρι νερό.
Μισό ποτήρι ζάχαρη.
Δύο κουταλιές μέλι.

Οδηγίες:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, αφού μέσα στο χυμό πορτοκαλιού έχουμε ρίξει τη σόδα μας. Ανακατεύουμε με το χέρι μας και στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το λάδι μας, τα τριμμένα καρύδια μας, το μπέικεν και το αλεύρι μας σταδιακά. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μίγμα καλά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονα μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Για το σιρόπι μας:
Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να δένει το μίγμα, ρίχνουμε το μέλι μας. Το σιρόπι είναι έτοιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 με 200 βαθμούς και τοποθετούμε το ταψί με τα μελομακάρονα μας. Τα βγάζουμε σε 10 με 25 λεπτάκια, ανάλογα με το φούρνο μας. Δηλαδή τα βγάζουμε όταν ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με το σιρόπι μας. όταν τα μελομακάρονα απορροφήσουν το σιρόπι είναι έτοιμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις