Κουραμπιέδες της μαμάς
Υλικά:
1/2 κιλό βουτυρο γάλακτος
250 γρ.φυτινη (εγω βαζω αυτη με προσθηκη φρεσκου βουτυρου)
1 ποτηρι κρασιου καλαμποκελαιο
1 φλιτζανι αχνη ζαχαρη
1/2 κ.γ σοδα
5 κ.γ baking
2 βανιλιες
1 φλιτζανακι κονιακ
1/2 κιλο αμυγδαλα χοντροκομμενα και καβουρντισμενα(οχι ξεφλουδισμενα)
Αλευρι περιπου 1 κιλο και κατι (οσο σηκωσει για να ειναι το μειγμα σχετικα σφικτο)
Αχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες:
Χτυπαμε στο μιξερ τη φυτινη,το βουτυρο και τη ζαχαρη πολυ καλα και προσθετουμε το καλαμποκελαιο.
Βαζουμε όλα τα αλλα υλικα ,το μισο αλευρι και τη σοδα διαλυμενη στο κονιακ.
Προσθετουμε το καβουρντισμένο αμυγδαλο χοντροκομμενο.
Συνεχιζουμε το ζυμωμα και προσθετουμε σταδιακα το υπολοιπο αλευρι(ισως προς το τελος να χρειαστει να ζυμωσετε και λιγο με το χερι).
Αφου ζυμωθουν αφηνουμε το μειγμα σε λεκανη να σταθει αρκετη ωρα και μετα αρχιζουμε να πλαθουμε κουραμπιεδες ειτε σε μπαλακια ειτε σε μισοφεγγαρα.
Ψηνουμε στους 160 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
Τους αφηνουμε πανω σε σχαρα και οταν ειναι χλιαροι πασπαλιζουμε τη ζαχαρη.
Την επομενη μερα ξαναπασπαλιζουμε αχνη και ειναι ετοιμοι!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου