Κουραμπιέδες Bουτύρου με αμύγδαλο


                                                                                 

Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
625 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γραμ. αμύγδαλο (καθαρισμένο, χοντροκομμένο και καβουρδισμένο)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους αβγών
2 βανίλιες
20 γραμ. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες:
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μ΄ένα σύρμα ή στο μίξερ, μέχρι να 
μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και τις βανίλιες και χτυπάμε το μίγμα για ακόμη 2 λεπτά
 περίπου.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ τα οποία έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει.
Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι και προσθέτουμε το κονιάκ και το αμύγδαλο.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή τους κόβουμε σε διάφορα σχήματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.








     


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις