Νηστίσιμοι κουραμπιέδες λαδιού
Υλικά:
¾ κούπας λάδι (1/2 κούπα ηλιέλαιο + ¼ κούπας ελαιόλαδο)
2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
1 κ. σ. μπράντυ
1 βανίλια
2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ. γ. μαγειρική σόδα
80 γρ. αμύγδαλο ψημένο και χοντροκομμένο (όχι ασπρισμένο)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
άχνη ζάχαρη
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις.
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε τα υγρά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα ή με το χέρι μας.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που να πλάθεται.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πατικώνουμε απαλά, κάνοντας μια λακούβα στο κέντρο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και αχνίζουμε. Αν βγάλουν λάδι στη ζάχαρη ξανά, αχνίζουμε πάλι την επόμενη μέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου