Τσουμούρ με ζάχαρη, Ποντιακό πρωινό, παραδοσιακό



Υλικά
8-10 φέτες από ψωμί που (ως συνήθως) περίσσεψε από το τραπέζι των προηγούμενων ημερών
λίγη ζάχαρη
2 αυγά
½ φλ. ελαιόλαδο ή βούτυρο

Οδηγίες Τσουμούρ με ζάχαρη, Ποντιακό πρωινό
Κόβουμε το ψωμί σε μικρές μπουκιές και αν έχει ξεραθεί το βρέχουμε με λίγο νερό για να μαλακώσει.
Τσουμούρ με ζάχαρη, Ποντιακό πρωινό
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κομματάκια του ψωμιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν έντονο ροδοκόκκινο χρώμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη γενναιόδωρα ώστε να καραμελώσουν
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας. Ο χρόνος που θα τηγανίσουμε το μίγμα εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας: είτε μαλακό και αφράτο είτε κρατσανιστό σαν καλοτηγανισμένη ομελέτα. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά και γρήγορα-γρήγορα, όσο είναι ακόμα καυτό, το σερβίρουμε.

  •   Η πιο παραδοσιακή εκδοχή του τσουμούρ' δεν περιέχει αυγά, παρά μόνο τρίμματα ή κομματάκια ψωμιού που τηγανίζονται και πάνω τους προστίθεται η ζάχαρη. Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μαλακά μπισκότα. Αν μάλιστα επιλέξουμε λάδι αντί για βούτυρο, έχουμε ένα νοστιμότατο νηστίσιμο συνοδευτικό για το πρωινό μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις