Παραδοσιακή, Σφυρίδα αλά Σπετσιώτα
Υλικά
6 φιλέτα σφυρίδας
Χυμός από 1 λεμόνι
200 ml ελαιόλαδο
6 καρότα, τριμμένα
6-8 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
2 κ.σ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη και στραγγισμένη
6 κ.σ. απύρηνες ελιές
6 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες Σφυρίδα αλά Σπετσιώτα
3 σφηνάκια ούζο
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» για Ψάρι & Θαλασσινά Σφυρίδα αλά Σπετσιώτα
6 φέτες φρέσκιας ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
3 φύλλα λαδόκολλας
Ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα σφυρίδας, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με τον χυμό λεμονιού για 10΄ περίπου.
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, τα καρότα, τις τριμμένες ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, το σκόρδο, το ούζο και τη μερίδα του ζωμού μυρωδικών, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5΄.
Τοποθετούμε τα φύλλα λαδόκολλας επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Χωρίζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε 3 ίσα μέρη και τα βάζουμε πάνω σε κάθε λαδόκολλα.
Προσθέτουμε κατόπιν, ισόποσα, τα φιλέτα του ψαριού, τις φέτες ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε τις λαδόκολλες σε σχήμα φακέλου και τις βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35΄-45΄.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου