Ρώσικη Σαλάτα Αυθεντική
Υλικά Ρώσικη Σαλάτα Αυθεντική
3 μέτριες πατάτες
1 1/2 φλ.τσ. αρακά
4 μέτρια καρότα
4 αβγά
3/4 φλ.τσ. ζαμπόν σε κομματάκια
2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί σε άλμη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1-1½ φλ.τσ. μαγιονέζα . Ρώσικη Σαλάτα Αυθεντική
αλάτι, πιπέρι
Λίγη κάπαρη για τη διακόσμηση
Οδηγίες Ρώσικη Σαλάτα Αυθεντική
Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και τα αβγά (σφιχτά).
Όταν βράσουν τα λαχανικά, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό (και παγάκια) για να σταματήσει ο βρασμός που συνεχίζεται και εκτός κατσαρόλας και να παραμείνουν τα χρώματά τους ζωντανά και η σάρκα τους σφιχτή.
Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά, κομψά κυβάκια.
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1-1½ φλ.τσ. μαγιονέζα . Ρώσικη Σαλάτα Αυθεντική
αλάτι, πιπέρι
Λίγη κάπαρη για τη διακόσμηση
Οδηγίες Ρώσικη Σαλάτα Αυθεντική
Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και τα αβγά (σφιχτά).
Όταν βράσουν τα λαχανικά, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό (και παγάκια) για να σταματήσει ο βρασμός που συνεχίζεται και εκτός κατσαρόλας και να παραμείνουν τα χρώματά τους ζωντανά και η σάρκα τους σφιχτή.
Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά, κομψά κυβάκια.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά έξω από το ψυγείο, για να μη νερουλιάσουν.
Ψιλοκόβουμε επίσης τα κρεμμυδάκια (το λευκό τμήμα), το αγγουράκι τουρσί, το φρέσκο αγγούρι (πετάμε τα σπόρια) και το ζαμπόν .
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας, για να μη διαλυθούν.
Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τον άνιθο, ψιλοκομμένο.
Εν συνεχεία αρχίζουμε να προσθέτουμε τη μαγιονέζα κουταλιά-κουταλιά μέχρι να αποκτήσει η σαλάτα μας την πυκνότητα που θέλουμε.
Ψιλοκόβουμε επίσης τα κρεμμυδάκια (το λευκό τμήμα), το αγγουράκι τουρσί, το φρέσκο αγγούρι (πετάμε τα σπόρια) και το ζαμπόν .
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας, για να μη διαλυθούν.
Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τον άνιθο, ψιλοκομμένο.
Εν συνεχεία αρχίζουμε να προσθέτουμε τη μαγιονέζα κουταλιά-κουταλιά μέχρι να αποκτήσει η σαλάτα μας την πυκνότητα που θέλουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου