Σούπα απο κεφαλάκι αρνίσιο, παραδοσιακή
Σούπα απο κεφαλάκι αρνίσιο
Η σούπα αυτή είναι διαφορετική απο τις συνηθισμένες. Έχει μια ιδιαίτερη γεύση και τη λατρεύουν οι άντρες. Επίσης απευθύνεται σε χέρια που δεν φοβούνται το γυμνό κρανίο καθώς θα κληθείτε να το καθαρίσετε.
Υλικά για 4 άτομα:
2 κεφαλάκια αρνίσια
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
Λίγο ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Άνιθο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό απο φρέσκο λεμόνι ή ξύδι με ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
Ξεπλένουμε τα κεφαλάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Μόλις αρχίσουν να βράζουν αφαιρούμε το αφρό, και μετά απο 2 λεπτά αλλάζουμε νερό. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για τρείς φορές. Βγάζουμε τα κεφαλάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη σάρκα απο τα κόκκαλα. Γεμίζουμε με νερό, μέχρι τη μέση, μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε το κρέας απο τα κεφαλάκια, το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το μαϊντανό, το αλάτι , το πιπέρι και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτάκια το πολύ και είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με χυμό απο φρέσκο λεμόνι ή με ξύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου