Ρολό με κιμά κ Αυγά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρολό με κιμά και Αυγά



Υλικά:
700γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ή 500 γρ. μοσχαρίσιο και 200 γρ. χοιρινό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
1 μέτρια τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
5 αβγά βρασμένα σφιχτά+1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
Αλάτι
Ππέρι

Οδηγίες:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. 
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ, κιμά, ελαιόλαδο,φρυγανιά, κρεμμύδι, κρασί, τομάτα, το χτυπημένο αβγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε καλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Απλώνετε το μείγμα του κιμά πάνω σε χαρτί ψησίματος και του δίνετε ένα σχήμα παραλληλόγραμμο. Τοποθετείτε τα βραστά αβγά πάνω στο μείγμα του κιμά, κατά μήκος, το ένα δίπλα στο άλλο. Με τη βοήθεια του χαρτιού διπλώνετε τον κιμά γύρω από τα αβγά σε ρολό. Κλείνετε τις άκρες του χαρτιού και μεταφέρετε το ρολό σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C.Περίπου 10 λεπτά πριν ψηθεί, βγάζετε το ρολό από τον φούρνο, αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και συμπληρώνετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Αφήνετε το ρολό να σταθεί για λίγα λεπτά και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες. Το συνοδεύετε με σάλτσα τομάτας, ή μουστάρδα και τηγανιτές πατάτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις