Χοιρινό λεμονάτο
Υλικά:
1 κιλό κρέας χοιρινό κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
χυμός από δύο λεμόνια
2 φλ. κονιάκ
1 φύλλο δάφνης
λίγο δενδρολίβανο
1 κύβο κρέατος(προαιρετικά)
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό για χύτρα (ή 3 για κανονική κατσαρόλα)
4-5 μέτριες πατάτες
Οδηγίες:
Σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο.
Όταν κοντεύει να ροδίσει από όλες τις μεριές ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου να ροδίσουν και αυτές και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τον κύβο (προαιρετικά)και το νερό (η ποσότητα νερού εξαρτάται σε τι σκεύος μαγειρεύουμε).
Στη χύτρα, βράζουμε για 45 λεπτά ενώ σε κανονική κατσαρόλα σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Μπορούμε για συνοδευτικό να τηγανίσουμε μεγάλες κομμένες πατάτες (ώσπου να ροδίσουν) και να τις προσθέσουμε στη συνέχεια να βράσουν μαζί με το λεμονάτο χοιρινό για άλλα 5 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου