Ανοιχτή μακαρονόπιτα - Παστίτσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανοιχτή μακαρονόπιτα - Παστίτσιο
     

Υλικά:
1 πακέτο µακαρόνια για παστίτσιο Νο 2
ή χυλοπίτες χωριάτικες πλατιές
2 φλιτζάνια τσαγιού βόειο κιµά
1 λίτρο φρέσκο αγελαδινό γάλα
4 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριµµένη
1/2 κιλό φέτα σκληρή ψιλοτριµµένη
2 φλιτζάνια τσαγιού γιαούρτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τον κιµά)
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τα φύλλα)
Κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
5 φύλλα κρούστας
Αλάτι
Πιπέρι


Οδηγίες:
Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τον κιµά µαζί µε το κρεµµύδι, σβήνουµε το κρασί και σιγοβράζουµε για 10-12 λεπτά. Σβήνουµε τη φωτιά και αφήνουµε τον κιµά να κρυώσει. Όσο ο κιµάς µαγειρεύεται, βράζουµε τα ζυµαρικά µας σε µπόλικο αλατισµένο νερό. Τα στραγγίζουµε και τα αδειάζουµε σε ένα µεγάλο µπολ µε µια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να µην κολλήσουν και ζεστά όπως είναι ρίχνουµε τον κιµά, το γάλα, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι. Παίρνουµε ένα ταψί Νο36 και απλώνουµε τα πέντε φύλλα αφού τα έχουµε αλείψει µε ελαιόλαδο ένα-ένα. Τα αφήνουµε να προεξέχουν έξω από το ταψί. Αδειάζουµε µέσα το µίγµα των ζυµαρικών και το στρώνουµε µε µια σπάτουλα. Γυρίζουµε το φύλλο προς τα µέσα σχηµατίζοντας περιµετρικά ένα στεφάνι. Σε ένα χωριστό µπολ χτυπάµε το γιαούρτι µε τα αβγά και τη γραβιέρα µε λίγο αλάτι. Περιχύνουµε µε αυτό την µακαρονόπιτά µας και ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 45-50 λεπτά µέχρι να κάνει µια ωραία ροδοκόκκινη κρούστα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις