Πικάντικα Φιλέτα από συναγρίδα με βλίτα
Υλικά:
2 κουταλιές γλυκού μαραθόσπορο
2 κουταλιές γλυκού γλυκάνισο
2 κουταλιές γλυκού σουσάμι
4 φιλέτα από συναγρίδα, 250 γρ. η κάθε μία,
κομμένα στη μέση κατά μήκος
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
1 ½ κιλό βλίτα, καθαρισμένα, βρασμένα και ανακατεμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα γουδί, κοπανάμε το μαραθόσπορο, τον γλυκάνισο και το σουσάμι και αδειάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα πιάτο. Σε άλλο πιάτο τοποθετούμε λίγο αλεύρι ανακατεμένο με αλατοπίπερο. Αλευρώνουμε τα φιλέτα και κατόπιν τα βουτάμε στο πιάτο με τα αρωματικά σπόρια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει τηγανίζουμε τα φιλέτα για 4-7 λεπτά σε κάθε μεριά αναλόγως πόσο παχιά είναι.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα βλίτα σε ατομικά πιάτα και από πάνω βάζουμε από ένα φιλέτο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου