Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά:
900 γρ. χταπόδι
450 γρ. τομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
150 γρ κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες:
Ξεπλένουμε το χταπόδι και το καθαρίζουμε, βγάζοντας το ράμφος και το κεφάλι.
Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα χωρίς καθόλου λάδι, σκεπάζουμε, και σε πολύ σιγανή φωτιά αφήνουμε το χταπόδι να μαγειρευτεί στο δικό του ζωμό, για περίπου 30 λεπτά. Το βγάζουμε και το κόβουμε είτε σε μικρά κομμάτια είτε σε 8 κομμάτια, ανά πλοκάμι δηλ.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα και επανατοποθετούμε το χταπόδι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε περίπου 1 κούπα νερό ή αρκετό ώστε να σκεπαστεί το χταπόδι και λίγο πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε το χταπόδι για 30 λεπτά ακόμα
Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με το χταπόδι και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου