Λιαστές ντομάτες
Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτιάξετε λιαστές ντομάτες, είτε στον ήλιο είτε στον φούρνο. Και για τις δύο μεθόδους διαλέγουμε μικρές ντομάτες, τις οποίες κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Για να τις αποξηράνουμε στον ήλιο, τις τοποθετούμε σε μια σανίδα με την κομμένη μεριά προς τα πάνω. Τις αλατίζουμε και κατόπιν τις σκεπάζουμε με ένα τουλπάνι. Τοποθετούμε τη σανίδα με μια ελαφριά κλίση (βάζουμε μια πέτρα κάτω από τη μία μερια), έτσι ώστε να τρέχουν τα ζουμιά. Αφήνουμε τις ντομάτες έτσι γυρίζοντάς τες πότε πότε, για όσες μέρες χρειάζοναι για να ξεραθούν τελείως, να ζαρώσουν και να σκληρύνουν.
Για την αποξήρανση στο φούρνο τοποθετούμε τις ντομάτες σε ένα ρηχό ταψί, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, περίπου στους 65 βαθμούς για 2-3 ώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου