Ψάρι πλακί
Υλικά:
1350 γρ. μπακαλιάρο σε φιλέτο ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι
2 μέτρια κρεμμύδια
750 γρ ντομάτες, τριμμένες ή χοντροκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
650 γρ πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
Μαϊντανός
100 γρ ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε λίγο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα αλατοπιπερώνουμε και μόλις βράσει το κατεβάζουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και εκεί μέσα ανακατεύουμε τις πατάτες και τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τις πατάτες για 20 λεπτά. Κατόπιν τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού από πάνω, αφού έχουμε ρίξει αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, λίγο νερό αν χρειαστεί και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Ψήνουμε το ψάρι με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι τα υλικά να είναι όλα τρυφερά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου