Κεφτέδες τηγανιτοί

Σχετική εικόνα

Υλικά
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ή ανάμεικτο με χοιρινό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
(μουσκεμένο και στυμμένο)
2 μεγάλα κρεμμύδια
τριμμένα στον τρίφτη
1 ώριμη σφιχτή ντομάτα
(τριμμένη στον τρίφτη)
1/3 φλ. ξίδι από κρασί
1 αυγό
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα




Οδηγίες

Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο.


Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.


Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις